top of page
Caută

Ziua Mondială a Obezității

Ziua Mondiala a obezității este sărbătorită în fiecare an, în data de 4 martie de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Scopul este de a crește la nivel global gradul de conștientizare asupra prevenirii și gestionarii obezității.Conforma datelor emise de către OMS, în ultimii două decenii numărul persoanelor obeze s-a triplat. OMS anunță public faptul că neluarea măsurilor eficiente pentru combaterea obezității, numărul estimativ în Europa va fi de 150milioane de adulți obezi (20% din populație), dintre care 15 milioane de copii și adolescenți obezi.


Recomandări pentru gestionarea obezității:

  • încearcă să reduci porțiile, nu neapărat alimentele. Este recomandat ca dieta să fie diversificată și echilibrată. Vezi articolul nostru referitor la cum ar trebui să arate farfuria ta (click aici)

  • stabilește un program fix al meselor. Cina ar trebui să fie jumătate din cantitatea de la prânz

  • planifică meniul zilnic, la început de săptămâna și folosește în dieta ta ingrediente de sezon și de calitate

  • mănâncă la masă relaxat, fără a te lăsa influențat și distras de e.g TV, scrolling pe Instagram, TikTok. Aceste "extra activități" la masă te vor distrage de la senzația de sațietate.


O parte importantă a proiectului social ABCDarul Alimentației este ZENfood - mâncare nutritivă și echilibrată. ZENfood vine în ajutorul persoanelor care își doresc un stil de viață echilibrat și un meniu complet nutritiv livrat în fiecare dimineață de către echipa noastră. Meniurile sunt exclusiv create de către chef Alex Rada.Vezi meniurile și aportul caloric aici.

10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page