top of page
Caută

Opțiunile alimentare duc la diete nesănătoase

Conform UNICEF, în 2019 un număr semnificativ de copii suferă consecințele unei alimentații neechilibrate, sistem alimentar care nu corespunde necesității alimentării unui copil din România. Acest lucru expune tinerii unor riscuri precum: dezvoltarea insuficientă a creierului, capacitate slabă de învățare, imunitate scăzută, infecții ș.a.


Ziua de 4 Martie este declarată de către OMS - "Ziua Internațională a Obezității", pentru a atrage atenția asupra pericolului pe care obezitatea îl are.


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) definește obezitatea ca acumularea în exces de grăsimi a organismului, cu efecte asupra stării de sănătate. Indicele masei corporale (body mass index) este folosit pentru a determina riscul unei persoane de a dezvolta boli pe fondul greutății prea mari sau mici. Trebuie menționat faptul că IMC-ul este o aproximare și nu măsoară nivelul de grăsime din corp.

Formula de calcul a IMC-ului este foarte simplă: greutate (kg)/înălțime (m2).


Conform raportului referitor la Obezitatea în România și la nivel European, un adult atinge supraponderalitate când IMC ≥ 25, iar obezitatea când IMC ≥ 30.

sursă tabel: https://www.aspms.ro/documente/19promovare14_03.pdf

Obezitatea poate fi prevenită astfel:

  • stil de viață echilibrat

  • gestionarea mai bună a mediului energetic

  • reducerea consumului de grăsimi din alimente

  • reducerea consumului de băuturi îndulcite

  • creșterea consumului de fructe și legume proaspete

  • consumul de alimente cu aport redus caloric

  • activitatea fizică (copii<17 ani – 60 min/zi, adulţi > 150 min/săptămână), conform Obezitatea în România și la nivel European

O parte importantă a proiectului social ABCDarul Alimentației este ZENfood - mâncare nutritivă și echilibrată. ZENfood vine în ajutorul persoanelor care își doresc un stil de viață echilibrat și un meniu complet nutritiv livrat în fiecare dimineață de către echipa noastră. Meniurile sunt exclusiv create de către chef Alex Rada.


Vezi meniurile și aportul caloric aici.


24 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page