Despre mâncare și agerime
Ce trebuie să știm că să rămânem ageri. Totul se rezumă la ceea ce mâncăm și ce alegem să savurăm.

Îți las mai jos câțiva pași pe care eu îi urmăresc atunci când creezi meniul de prânz pentru ZENfood.
Smarter Lunching - adică acordă atenție la ceea ce mănânci de prânz; masă care de regulă este prima pe care o savurezi din ziua respectivă. Caută să găsești în farfuria de prânz, orice fel de salată verde, legume colorate și/sau murături de casă (în funcție de sezon).
Mantră - bea apă în loc să ciugulești mâncare. Aici nu ține neapărat de meniul ZENfood, însă face referire la stilul de viață care duce la agerime. Zilnic, eu încerc să mă raportez la o masă consistentă și să nu mănânc după ora 18:00.
Ingrediente consumate zilnic
legume proaspete crude
fructe de pădure proaspete (nu în sucuri)
pește de calitate și/sau fructe de mare
grăsime naturale (ex: brânză de capră, ouă, avocado, nuci etc)
oleaginoase - nuci, migdale, semințe de dovleac coapte etc
4. Alimente pe care le poți introduce în alimentația ta zilnică:
fasole, năut
pui natural
fructe de sezon proaspete
alimente cu conținut de zahăr redus - zahărul poate fi înlocuit cu miere naturală, curmale, prune confiate etc
cereale integrale
5. Alimentate care pot fi reduse cantitativ din alimentația ta zilnică:
preparate prăjite
patiserie
produse procesate
Sper că aceste 5 idei te-au ajutat să îți conturezi o idee despre alimentația echilibrată, iar dacă cauți idei sau gust nou pentru preparate te aștept să deguști timp de o săptămână mesele pregătite la ZENfood.