Salata Sylvie se servește caldă și e perfectă pentru acest sezon, deoarece majoritatea legumelor sunt de sezon. Mai jos găsești ingredientele și pașii pentru a pregăti salata.
Ingrediente:
- 250g sparanghel
- 150g roșii cherry
- 100 g cartofi noi
- 1/2 ceapă roșie sau 2 ceapă șalotă
- 1 lingura si jumătate de muștar dijon
- 1 linguriță miere
-mărar (după gust)
- ulei de măsline
- parmezan
- sare, piper (după gust)
*** gramajele de mai sus sunt pentru 1-2 porții, de regulă eu folosesc totul la ochii, doar încerc să respect proporțiile (e.g sparanghel mai mult decât cartofi)
Mod de preparare:
Spală cartofii și lasă-i la fiert până când poți introduce furculița în ei.
Taie sparanghelul pe jumătate, pe lung. Ulterior îl poți tăia în bucăți mai mici, astefle încât să îți încapă în tigaie.
Toacă mărunt ceapa și usturoiul.
Taie roșiile cherry în jumătăți.
Pune în tigaie cartofii scurși și tăiați pe jumătate, urmând să îi prăjești puțin în ulei până prind o crustă aurie. Ulterior adaugi sparanghelul tăiat și mai gătești pentru 2-3 minute. Adaugă treptat, ceapa, usturoiul și roșii cherry. Asezonează, după gust, cu sare, piper la final.
Pentru dressing: amestecă muștarului, mierea, mărarul și zeama de lămâie.
În farfurie: pregătește câteva scalii de parmezan pentru a pune la final în farfurie
Salata aceasta o poți servi simplă sau alături de un pește slab (e.g lup de mare).
Enjoy your meal!
